2011 m. vasario 13 d., sekmadienis

Sūrio tortas / gateau au fromage blanc

Pasidaviau ir aš tai Šv. Valentino psichozei, kai prekybos centruose su lyg skambučiu din dan, su artėjančia meilės diena sveikina ir dovanoja po rožę, per radijo stotis ir televiziją skelbia, kad raudonos spalvos chalatui 50 proc.  nuolaida, o dar ir ta pačia proga  - cukrus iš parduotuvių lentynų dingo, suteikiau kepamam sūrio tortui širdelės formą. Žodžiu, kovo mėnesio pradžioje  trimituos visas ministrų kabinetas su A. Kubiliumi priešaky:"..šalies BVP (bendras vidaus produktas) ir vėl viršijo lūkesčius.." Ką gi, pagyvensim pamatysim.... Kadangi rytdiena, t. y. vasario 14 d., pirmadienis, kolegos jau įprato ragauti kažką iš mano bandymų. Su mintimis apie meilę, kas per velnias ji tokia yra, gaminau sūrio pyragą. Koks skonis gavosi, patikėkit nežinau, tik ryt ragausiu, o taip norisi. Matyt ir greitai nusivilsiu skoniu, kaip visuomet - įdomus man pats gaminimo procesas ir valgančiųjų įvertinimas. Aš tyliai džiūgauju, bus kam suvalgyti:
SŪRIO SLUOKSNĮ                                        TORTO PAGRINDĄ
400 g riebaus maskarponės sūrio                        200 g trupintų avižinių sausainių ( bet kokios rūšies)
100 g cukraus                                                    100 g  tirpinto sviesto
2 kiaušinius                                                         2 v. š. cukraus "Demerara"
3-5 lašus vanilės esencijos
1 v. š. citrinų sulčių
______________________________________________________________________________
Sausainių trupinius sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi. Iškloti  torto formos šonus ir pagrindą.
Sūrį ištrinti su cukrumi ir plaktais kiaušiniais, esencija ir citrinos sultimis. Maišyti tol, kol masė taps grietinės tirštumo.
Sūrio masę supilti į paruoštą formą ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje  20-30 minučių kol sūrio įdaras sutirštės ir truputį jo paviršius rustels. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Atvėsusį kepinį galite pridengti maistine plėvele , įdėti į šaldytuvą ir pamiršti 4 - 5 valandom. Torto viršų galima papuošti papildomu konservuotų uogų ir žėlės sluoksniu.

2011 02 28 delfi.lt rašo: „...prekių apyvarta padidėjo, tačiau šiek tiek mažiau nei per praėjusius mėnesius. Apyvarta augo beveik visuose didžiuosiuose prekybos tinkluose ir daugiau nei trečdalyje (39 proc.) visų kitų prekybos įmonių".  Viena diena - vasario 14 d. padėjo apyvartą padidinti. Toliau laukiam komentarų apie apyvartų augimą kovo pabaigoje, kai bus švenčiama kovo 8 d.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą