2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Triufeliai / Les truffes au chocolat


Pilnatis. Stingdantis šaltis. Parlėkusi iš darbo ėmiau blaškytis po virtuvės spinteles, - revizija dėžučių. Vienų dėžučių turinys džiugino, kitų nuvylė - tuščia, o dar kitų, - jokių emocijų nesukėlė. Vienoje radau juodojo šokolado, dar prieš pusmetį parsivežto iš Vokietijos. Užsiliko nepaliestas todėl, kad aš juodojo šokolado nesu didelė garbintoja ir mėgėja. Kartą neršdama po internetinę skonių blogų enciklopediją radau triufelių receptą. Namų gamybos triufeliams reikės:

400 g juodojo šokolado ( kuriame kakavos daugiau nei 70 proc.)
200 ml grietinėlės
100 g sviesto
40 ml alkoholio
________________________________________________________________________________
1. Apie 300 g  šokolado susmulkiname ir kartu su sviestu suberiame į dubenėlį. Dubenėlį statome į puodą su verdančiu vandeniu (bain-marie) ir maišydami kartas nuo karto ištirpdiname.
2. Grietinėlę pakaitiname iki užvirimo ir supilame į šokolado dubenėlį. Išmaišome, kol bus vienalytė masė.
3. Supilame alkoholį, aš šį kartą šliukštelėjau likerio Vana Tallinn, išmaišome.
4. Šokolado dubenėlį išnešame į šaltį ir pamirštame kokiom keturiom valandom.
5. Iš sustingusios masės formuojame rankomis ar turimais virtuvės įrankiais norimos formos saldainius.
6. Saldainius dar kartą pamirštame ir išnešame į šaltį sustingti.
7. Likutį apie 100 g šokolado išsitirpdome. Smeigtukų pagalba nardiname saldainius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotą lėkštę.
8. Galima apibarstyti saldainius smulkintais riešutais, biskvitinių sausainių trupiniais. Žodžiu, fantazijai ribų nėra.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą