2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Bananų duona / La pain de banana

Pavadinimas „Bananų duona“ skamba netradiciškai ir kelia įvairias asociacijas. Iš tiesų, mane irgi suintrigavo pavadinimas ir paruošimo trukmė bei negausus ingredientų sąrašas. Nors internete mirgėti mirga įvairių duonos receptų, nieko nuostabaus, kiek šeimininkių, tiek ir receptų. Receptą aš koregavau ir dariau pagal save, rezultatas po kone 1,5 valandos kepimo gavosi tenkinantis mano skonio receptorius. Atvėsinta duona yra drėgnoka, puri. Pagal išsakytus ir raštu pareikštus pageidavimus, teikiu bananų duonos receptą:
                             - apie 1 kg prinokusių bananų;
                             - 150 gr. sviesto 82 proc. riebumo;
                             - 150 gr. cukraus (nereikia dėti daugiau, nebent         tik  mėgstate labai saldžiai, kadangi bananai turi savo   saldumo)
                            - 3 kiaušiniai;
                            - 200 ml kefyro;
                            - 250 gr. miltų;
                            - 2 valgomi šaukštai grietinės 30 proc. riebumo;
                            - 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
                                                                                     - 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis malto kardamono;
                                                                                     - 1 nubrauktas šaukštelis cinamono;
                                                                                     - 2 valgomi šaukštai romo;
                                                                                     - 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą