2011 m. vasario 9 d., trečiadienis

Prancūziškas svogūnų pyragas / Quich LOREN


Kartais būna dienų moters gyvenime, kai norisi verkti, bet nėra ašarų, - lengviau pravirkdyti kitą, nei pravirkti pačiai. Jei neturiu ašarų, reikia dirbtinių. Kodėl nesunaudojus turimų, tėvo ekologiškame ūkelyje išaugintų svogūnų? Interneto platybėse susiradau prancūziško svogūnų pyrago recepto variantų visą šimtą. Pasitelkusi savo  gerą atmintį,  menančią  ragauto prieš metus vienoje Tiubengeno kavinukėje svogūnų pyrago gabalėlio skonį, taip pat mylimojo tyliai dėliojamą šiam pyragui odę, bei pusbalsiu giedamą šlovinančią giesmę brangiajai Celine. Pagrindinis ingredientas  - apie kilogramą svogūnų yra, siela nesujaudinta, noras verkti dar išlikęs, tad imuosi pyrago gaminimo "malonumo".
ĮDARAS
1 kg svogūnų, 60 g sviesto, 200 g grietinėlės, 4 kiaušiniai, pipirų, druskos
TEŠLA
250 g kvietinių miltų, 125 g sviesto, 1 plaktas kiaušinis.
1 Iš tešlai skirtų ingridientų  užminkome pyrago pagrindą. Gautą lanksčią tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir apie pusvalandį palaikome šaldytuve.
2 Nulūptus svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Pakepiname svieste,  kol įgaus auksinį atspalvį.
3 Traukiame tešlą iš šaldytuvo ir iškočioję, išklojame turimą  kepimo formą. Kepame apie 10 min įkaitintoje iki 200 C orkaitėje kol tešlos kraštai ims rusti. Pažymėtina, kad  pyrago pagrindą reikia pridengti folija ir sluoksniu pupelių, norint kad būtų gražus ir lygus pyrago pagrindas.
4  Išėmę pyrago pagrindą iš orkaitės, sukrečiame pakepintus svogūnus ir apie 10 min vėl pašauname į orkaitę.
5 Iš grietinėlės ir kiaušinių, pipirų, drukos ir kt. prieskonių plakame mišinį. Juo užpilame kepinį ir vėl pašauname į orkaitę 15 minučių kol masė taps rusva ir sutirštės.
Pyragas skanus ir karštas, ir atvėsęs. Visai kaip ir ašarotos moterys - vieniems vyrams jos gražios, kitiems......




















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą