2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Vasario 16 - osios silkės sluoksniuotis

Vasario 16 - oji, diena be darbo, - proga pabūti namuose ir kažką pasigaminti paprasto. Šiandien kaip niekad užsinorėjau silkės, stebino mane pačią toks noras. Tiesą pasakius nesu jau tokia garbintoja šio produkto ar ekspertė. Iš vaikystės menu, skardines dėžutes silkių, taip vadinamų tuo met "IVASI". Mama be galo mėgo, o tėtis silkes vadino - brūdu. Galiu pasakyti  nūdienoje jis esti teisus, kai yra žinoma kaip apdorojamos žuvies filė - mirkomos tirpale, kad nebūtų kaulų, ašakų ir bala žin kokie technologiniai procesai dar vykdomi. Nepatariu pirkti silkės filė. Šiandien aš nusipirkau silkę "su galvą ir viduriais", tokią tikrą, nesūrią, žodžiu, - teisingą. Sluoksniuočiui reikės virtų: bulvės, morkos, burokėlio. Taip pat prireiks: marinuoto agurkėlio, pora krabų lazdelių, majonezo ir kiaušinio. Daržoves sutarkuojame atskirai ir kiekvieną jų sumaišome su majonezu. Vienintelį marinuotą argurkėlį ir krabų lazdeles supjaustome šiaudeliais. Sloksniuojame turimoje formelėje: bulvės, morkos, burokėliai, agurkėlis, krabų lazdelės. Silkės filė padaliname ir susukame į skritinėlius, papuošiame kiaušinio puselėmis. Štai ir pagaminome silkės sluoksniuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą