2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Gyvenimas it sukta duonelė su preskoninių žolelių ir alyvuogių įdaru

 Tešlai reikės:
250 g kukurūzų miltų,
500 g kvietinių miltų,
apie 300 ml šilto vandens,
apie 5 g sausų mielių,
15 ml alyvuogių aliejaus,
po truputį: druskos, cukraus.
Įdarui reikės:
Alyvuogių, džiovintų pomidorų marinuotų aliejuje,  kapotų žalumynų: petražolių, baziliko, krapų, česnako. Susmulkintus įdaro produktus užpilti keliais šaukštais aliejaus. Sumaišyti. Iš mielinės pakilusios tešlos, iškočiojus, ją supjaustome juostelėmis. Juosteles ištepame pasiruoštu įdaru ir susukame į kamuolį. Reikia pasistengti, kad įdaras būtį viduryje o ne kraštuose, nes kepant gali šiek tiek padegti. Susuktą apskritimą palikti pakitli apie pusvalandį ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą